Supply Chain Planner

Locatie: Nijverdal - Bedrijfsonderdeel: TenCate Grass - Fibres & Fabrics


Supply Chain Planner  

Locatie: NL,  Nijverdal – Bedrijfsonderdeel: TenCate Grass – Fibres and Fabrics

TenCate Grass produceert kunstgrascomponenten en -systemen voor toepassingen als voetbal-, hockey- en andere sportvelden, evenals voor landscaping. De Grass-groep bestaat, naast de productiebedrijven van vezels, geweven kunstgras en carpet backing, uit een in omvang groeiend aantal bedrijven voor systeemontwikkeling, marketing en realisatie/installatie. TenCate Grass is wereldwijd marktleider in haar vakgebied.

In verband met het aanstaande vertrek van een collega, zijn we op zoek naar een  enthousiaste en gedreven Supply Chain Planner binnen de afdeling logistiek. De afdeling bestaat uit ongeveer 10 FTE, waaronder 4 Supply Chain Planners die samen verantwoordelijk zijn voor de planning van de drie productielocaties.

         
Wat wordt er van je verwacht in deze functie?

Je bent in deze functie de directe connectie tussen de afdeling Logistics en Operations. Je vertaalt de sales forecast naar een hoofdproductieplan. Vanuit deze basis maak je de vertaalslag naar een voortschrijdende planning, zodanig dat de beschikbare productiecapaciteit optimaal wordt ingezet en aansluit bij de verkoopvraag met inachtneming van de vooraf vastgestelde voorraadniveaus.

Op dagelijks niveau wordt de productieplanning opgevolgd en heb je afstemming met Operations en Sales. Uiteraard krijg je hier te maken met de hedendaagse dynamiek van beschikbare grondstoffen en personeel. Aan de hand van de planning wordt de grondstoffenbehoefte bepaald. Jij bent verantwoordelijk voor het afroepen en tijdig op voorraad hebben van alle benodigde materialen.

Indien er moet worden afgeweken van de planning, ben jij degene die hierover de afdeling Sales en Operations informeert. Jij bent degene die, in overleg met de genoemde afdelingen, de nodige creativiteit aan de dag legt om te zoeken naar het beste alternatief.

Een ander belangrijk onderdeel van de functie is het bewaken van voorraadniveaus van halffabricaten en eindproducten op eigen en externe locaties (consignatie).

We werken met het ERP systeem Microsoft Dynamics Navision. Een onderdeel van de administratieve taken is het aanmaken van nieuwe artikelen, BOM’s en routings. Tevens wordt er van je verwacht dat je in staat bent om de benodigde overzichten en rapportages te genereren vanuit dit ERP-pakket.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega met HBO werk- en denkniveau. Je hebt een hands-on mentaliteit, staat stevig in je schoenen en je krijgt energie van een dynamische omgeving. Als analytisch ingesteld persoon heb je het vermogen om in mogelijkheden te denken en het zoeken naar continue verbeteringen moet van nature in je zitten. Daarnaast heb je:

  • een afgeronde HBO opleiding richting Technische Bedrijfskunde / Logistiek Management of door ervaring verkregen gelijkwaardig niveau
  • werkervaring van 2 tot 5 jaar binnen de Logistiek in (bij voorkeur) een productie gerelateerde omgeving
  • kennis en/of ervaring met ERP-applicaties
  • goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden (Nederlands, Engels)

Wat bieden we je?
Een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheden binnen een moderne productieomgeving, waarbinnen je ruimte krijgt jezelf verder te ontwikkelen.

Informatie en solliciteren?
Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Frederik Alink, Manager Logistics (Tel: +31 6 81789465, E-mail: f.alink@tencategrass.com). Om in aanmerking te komen voor deze vacature, vragen wij je om jouw CV en motivatiebrief te mailen naar onze HR-afdeling via hrm@tencategrass.com

Solliciteer direct!

"*" indicates required fields

Geslacht*
Naam*
Max. file size: 8 MB.