Productie plannerVacature Productie Planner

Locatie: Nederland – Nijverdal

Business unit: TenCate Grass – GreenFields

Werk- en denk niveau: HBO

TenCate Grass produceert kunstgrascomponenten en –systemen voor toepassingen als voetbal-, hockey- en andere sportvelden, evenals landscaping. De Grass-groep bestaat, naast de productiebedrijven van vezels, geweven kunstgras en carpet backing, uit een in omvang groeiend aantal bedrijven voor systeemontwikkeling, marketing en realisatie van kunstgras sportvelden. TenCate Grass is marktleider in haar vakgebied.

GreenFields is een downstream-onderneming van TenCate Grass met jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van innovatieve grassystemen overal ter wereld. GreenFields is een gecertificeerd partner van FIFA, FIH en World Rugby en wordt wereldwijd erkend als eén van de marktleiders in het ontwerp en de bouw van voetbal- en hockeyvelden, evenals andere sporten zoals rugby. GreenFields opereert rechtstreeks in de door haar gekozen markten en wordt vertegenwoordigd door een sterk en langlopend internationaal partnernetwerk. Kunstgras van GreenFields wordt gebruikt door topclubs over de hele wereld.

Om ons team te versterken zijn op zoek naar een ervaren en gedreven Productie Planner. Ben jij al meerdere jaren werkzaam als in dit vakgebied en heb je affiniteit met en/of ervaring in de sportindustrie? Dan is deze functie interessant voor jou!

Wat wordt er van je verwacht in deze functie?

Als Productie Planner ben je een echte spin in het web als het gaat om het plannen van de productie van eindproducten waarbij de componenten (grondstoffen zoals grasgarens en doek) worden aangeleverd bij een producent, die deze vervolgens bewerkt tot een eindproduct (kunstgrastapijt). Je bent continue in contact met de verschillende partijen, zowel intern als extern, en je zorgt dat alles in overeenstemming is met de klantafspraken en voorgeschreven productietoleranties. Je signaleert eventuele knelpunten en draagt oplossingen c.q. verbeterpunten aan bij de diverse afdelingen. Je fungeert als een vraagbaak voor de organisatie op jouw vakgebied. In deze rol werk je in een team en rapporteer je aan de Director Operations.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een enthousiaste klant- en servicegerichte collega met HBO werk- en denkniveau. Je hebt een hands-on mentaliteit, staat stevig in je schoenen en je krijgt energie van een dynamische omgeving en het karakter van de kortcyclische (sport) industrie. Als analytisch ingesteld persoon heb je het vermogen om in mogelijkheden te denken; je hart gaat sneller kloppen van het continue zoeken naar verbeteringen en het voorkomen c.q. managen van dagelijkse verrassingen in het productie proces. Daarnaast heb je:

• HBO werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij voorkeur in een product(ie) gerelateerde omgeving met veelal uitbestede processen;
• kennis en/of ervaring met ERP-programma’s (bij voorkeur met Navision);
• internationale ervaring, ook buiten Europa (Export documenten, etc) en daarmee ook een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Hoe ziet jouw invulling van de dag eruit?
• Vertalen van het salesforecast/budget naar een hoofdproductieplan en de afstemming daarvan met de verschillende stakeholders is de fundatie van jouw werk.
• Je werkt in een sterk seizoensgebonden industrie, waar de vraag enorm kan pieken. Het opstellen, bewaken en bijsturen van de voortschrijdende planning is dan ook één van jouw dagdagelijkse bezigheden met als doel een zo soepel mogelijke op- en afschaling van productiecapaciteit.
• Daarnaast bewaak je de voorraadniveaus van componenten en eindproducten op de diverse uitbestedingslocaties en borg je dat de benodigde voorraden beschikbaar zijn zodat de benodigde eindproducten voor onze klanten op tijd en volgens specificatie gefabriceerd worden.
• Met jouw gevoel en affiniteit voor commercie kijk je verder dan jouw eigen rol, denk je mee met de verschillende afdelingen en stel je de interne en externe klant altijd voorop. Omdat je, net als ons, een passie hebt voor het continue verbeteren, denk je altijd een paar stappen vooruit en werk je actief mee aan de verdere professionalisering van onze organisatie.

Wat hebben wij je te bieden?

Een uitdagende baan in een klein team binnen een jonge industrie en een veranderende omgeving, met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheden, waarbinnen je de mogelijkheid krijgt jezelf verder te ontwikkelen.

Interesse?

Stuur dan jouw CV met motivatie ter attentie van Marlinda Timmerman, naar: m.timmerman@tencategrass.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.